Vespa împlinește 75 de ani – 1946 / 2021

 

Începând cu 23 aprilie 1946, Vespa își înveselește zilele oamenilor din  întreaga lume. Nu este doar o chestiune de design, istorie sau calitate, ci și de valorile Vespa care stau la baza popularității sale perene, zdruncinând status quo-ul și reunind tineri din toate culturile și mediile într-o pasiune comună. Astăzi, 2021, Vespa nu are intenția de a-si  încetini evolutia si implineste 75 de ani.

 

Vespa – style icon

 

Vespa este probabil cel mai atemporal vehicul pe care ți-l poți imagina. Încă modern astăzi, în același timp minunat de nostalgic. Nu degeaba Vespa a devenit termenul generic pentru scutere de tot felul. Există o Vespa în Muzeul de Artă Modernă din New York.

În februarie 1946, iconicul logo Vespa a fost dezvăluit și brevetat la fabrica Piaggio din Pontedera. S-au scris deja multe despre istoria Vespa.

 

 

Modele speciale Vespa pentru a 75-a aniversare

 

Pentru aniversarea a 75 de ani , modelele Vespa Primavera și GTSsunt prezentate ca ediție specială Vespa 75th.Fabricate exclusiv în anul aniversar 2021, Primavera 50 și 125, precum și GTS 125 și 300 sunt disponibile ca ediții speciale la dealerul Vespa din orasul tau.

2021 75th Anniversary Models — AF1 RACING

 

Șasiul Vespa 75th este fabricat din oțel, așa cum a fost întotdeauna, și vine în galben „Giallo Metallic 75th”. O interpretare contemporană a culorilor populare în anii 1940. O culoare care reflectă spiritul inovator și stilul la modă. Elegant, discret, numărul aniversar „75” al modelelor ediției speciale iese în evidență în dreapta și în stânga spate, precum și aripa fata. “Nasul”sau elemntul unde se afla claxonul, un element stilistic clasic al fiecărei Vespa, împodobește partea din față în culoarea „Giallo Pirite”. Saua este tapisata cu  piele nubuck.

Numeroase detalii cu cel mai fin finisaj cromat completează cu pricepere, aspectul de înaltă calitate al Vespa 75th. Vespa lansează, de asemenea, o frumoasă cască de 75 de ani.

Geanta din spate a portbagajului pliabil cromat este un alt element stilistic atractiv al ediției speciale. In acelasi ton cu saua, este confecționata din piele de nubuc catifelat. Sub forma unei roți de rezervă, aspectul său amintește de vremurile de demult când o roată de rezervă făcea parte din ținuta tipică a unei Vespa. Cu un mâner de transport, curea de umăr și dispozitiv de fixare cu eliberare rapidă, „roata de rezervă” este in acelasi timp eleganta si la moda. Pentru a o proteja de vânt și de vreme proasta, geanta are și un capac impermeabil pentru ploaie.

La fel ca toate edițiile speciale, Vespa 75th este împodobită cu un logo foarte special.

Vespa 75th, ecco la serie speciale che celebra tre quarti di secolo di storia - La Stampa

In ceea ce privește tehnologia, bordul Vespa 75th de 125cc și 300cc este echipată cu un afișaj color TFT complet digital de 4,3 inci și o platformă multimedia proprie, prin care un smartphone poate fi conectat la electronica de la bord. Dar asta nu este tot: fiecare ediție specială vine cu un kit de bun venit exclusiv cu o eșarfă elegantă din mătase 100% jacquard „Made in Italy”, o placă de epocă, o carte specială a proprietarului și opt cărți ilustrate cu motive din opt decenii de cult italian istoricul scuterului.

 

Fapte și cifre despre Vespa

Cu aproape 19 milioane de vehicule vândute până în prezent, Vespa este unul dintre cele mai de succes produse industriale din toate timpurile. Conectează generații întregi de pe toate continentele și reprezintă un stil de viață plin de libertate și individualitate.

Astăzi, Vespa are la fel de succes ca în anii 60-70. În timp ce în total au fost produse 58.000 de vehicule în 2004, numărul a crescut la peste 100.000 de unități în 2006. În 2017, s-a atins marca 180.000. În 2018, s-a depășit cifra de 200.000 de unități. În total, în ultimii zece ani au fost produse peste 1,8 milioane de scutere de cult.

Astăzi, Vespa este fabricată în trei locații.În Pontedera / Italia, scuterul a fost construit continuu din 1946 pentru Europa, pentru piețele occidentale și America. În Vinh Phuc / Vietnam, producția are loc pentru piața locală și Orientul Îndepărtat. Pentru piața indiană, a fost fabricat în uzina ultramodernă din Baramati / India din 2012.

 

sursa: https://www.sip-scootershop.com/en/blogs/modern-vespa-blog_2502/post/vespa-turns-75-1946-to-2021_4649

Lasa un Comentariu