Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

 

IANUARIE 2013 TEMPERATURA MEDIE LUNARA A AERULUI

Temperaturile medii lunare se vor situa in limite apropiate de normele climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii unde local vor fi posibile valori termice peste mediile multianuale.

IANUARIE 2013 PRECIPITATII LUNARE

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul.

FEBRUARIE 2013 TEMPERATURA MEDIE LUNARA A AERULUI

Regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta in general valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, local in sud-estul si sudul tarii fiind posibile temperaturi mai ridicate decat in mod obisnuit.

FEBRUARIE 2013 PRECIPITATII LUNARE

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale in cea mai mare parte a teritoriului, iar local in sud-vestul si nordul tarii acestea se pot situa sub valorile normale.

MARTIE 2013 TEMPERATURA MEDIE LUNARA A AERULUI

Temperaturile medii lunare vor prezenta in general valori apropiate de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, exceptand vestul, sud-vestul si nord-vestul tarii, unde local valorile termice pot fi sub cele normale.

MARTIE 2013 PRECIPITATII LUNARE

Cantitatile lunare de precipitatii se pot situa peste normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, doar in sud-estul tarii fiind posibile cantitati apropiate de mediile multianuale.

sursa: inmh.ro

 

Lasa un Comentariu