Irosim ~ 27 zile pe an folosind mașina, iar asta m-a făcut să nu mă mai dau jos de pe Vespa…

 

“Colegii tăi te știu drept un ”vespist” autentic? Când te-ai îndrăgostit de acest sucter și de ce tocmai de el?

Istoric am fost cumva legat de vehicule și chiar de vehicule cu două roți prin rudele apropiate. Dragostea pentru Vespa a început în 2012, când mi-am schimbat jobul și un coleg din departamentul în care lucram venea în fiecare zi la birou, fericit, pe un astfel de scuter. M-a plimbat și pe mine de câteva ori cu ea și m-am îndrăgostit pe loc de simplitatea și utilitatea sa, mai ales că traficul din 2012 parcă era același ca cel de azi. M-a mai atras faptul că puteai ajunge mult mai repede în București unde voiai, dar și că nu aveai problema găsirii locului de parcare, iar costurile de întreținere, comparativ cu o mașină, erau foarte mici. Așadar, mi-am achiziționat și eu un model clasic și am început să merg zilnic cu el de atunci.

Dar m-am îndrăgostit de vehicul nu doar prin prisma utilității și a simplității lui, caracteristici care l-au definit de la început, cât și datorită design-ului. Cred că suntem mult mai apropiați ca standarde de frumusețe de stilul italian, așa că nu avea cum să nu mă atragă acest model, iar mai toate vehiculele create în Italia au ținut cont, într-o foarte mare măsură, și de design. Dragostea eternă am căpătat-o, însă, când am dat prima oară de comunitatea creată în jurul acestei povești de succes. Este cea mai longevivă, diversă & globală comunitate existentă în jurul unui mijloc de deplasare. Comunitatea mi-a oferit posibilitatea de a-mi cunoaște vecinii mai bine (croați, sârbi, greci) și chiar am legat prietenii cu unii din ei, care se continuă și astăzi. Sunt încântat că pot vedea lumea și prin perspectiva locală, nu doar turistică.

 

De câte ori ai fost cu scuterul la birou?

Am fost în fiecare zi, mai bine de 8 ani, și trebuie să recunosc că nu mai dețin mașină personală. Mersul cu scuterul în trafic urban este comoditate și eficiență pentru mine. De când începe să se încălzească vremea, mai exact de prin aprilie, și până în noiembrie merg doar pe scuter, oriunde. Știai că în București, oamenii pierd aproximativ 27 zile într-un an folosind mașina? Să câștig o lună dintr-un an m-a determinat să nu mă mai dau jos de pe scuter. Iar design-ul scuterului îți permite să te îmbraci și în funcție de nevoile de moment, la costum sau mai lejer, putând astfel să-l folosești oricând, oriunde. Însă cel mai mult mă bucură când văd copii care se uită după o Vespa în trafic sau îți fac cu mâna la semafor, dacă te văd mergând cu ea. Neapărat să întorci salutul și zâmbetul, dacă ți se întâmplă și ție!?”

 

continuarea: https://www.orange.ro/newsroom/stire/irosim-27-zile-pe-an-folosind-masina-iar-asta-m-a-facut-sa-nu-ma-mai-dau-jos-de-pe-vespa-cristian-turcin-cloud-services-product-manager-orange-1261

Lasa un Comentariu