Detalii

Cum Pregătești Vespa pentru Iarnă?

Ideal, un scuter ar trebui să fie păstrat într-un spațiu cald dar mai ales uscat.

Evitați pe cât posibil depozitarea scuterului în zone unde poate fi expus la temperaturi de înghețare sau în zonele unde există expunere la sare în aer.

In cazul in care nici una din variantele de mai sus nu vă este la îndemână este absolut esențial să-l acoperiți măcar cu o husă.

 Cum se pregătește mai exact

Luând-vă câteva precauții simple, acestea vă vor salva de o mulțime de probleme atunci când îl porniți la primăvară. Parcarea scuter-ului într-un spațiu cald și uscat NU ESTE suficientă.

Sunt necesare și alte măsuri (prezentate mai jos)  pentru a asigura o viață lungă si fără probleme scuterului:

Schimbarea uleiului și a filtrelor (pentru vespa in 4 timpi)

Vă recomandăm schimbarea uleiul înainte de a pune scuter-ul la culcare pentru iarnă. Această operațiune de poate face iarna sau primăvara, dar recomandarea noastră este de a nu ține uleiul vechi cu pilituri și resturi de rugină în scuter (este ca și cum nu te-ai spăla pe dinți înainte de a merge la culcare).

Acest lucru înseamnă și un pas mai puțin primăvara când iese de la iernat și ești nerăbdător să te plimbi. Vă recomandăm să folosiți un ulei cu vâscozitate scăzută EX: – 5W30.

Umplere rezervor de ulei (pentru vespa in 2 timpi)

Nu este critic să faceți acest lucru, dar de ce să nu aveți rezervor plin de ulei care vă așteaptă în primăvara. Folosiți ulei de bună calitate pentru motoare in 2 timpi. Exista uleiuri sintetice, non-sintetice și uleiuri semi-sintetice. Consultați manualul sau întrebați pe pagina noastră de Facebook pentru a va asigura ca alegeți uleiul corespunzător tipului de scuter.

Uleiurile de calitate slabă scot mai mult fum,  miros urât și produc mai mult carbon dăunător motorului.

Rezervorul de benzină

Majoritatea scuterelor moderne au rezervorul din material plastic si nu sunt predispuse la rugină.

Dacă scuter-ul are un rezervor din metal, orice condens ce se colectează pe pereții interiori va provoca rugina.

Rugina pe interiorul unui rezervor de combustibil va provoca tot felul de probleme, deoarece aceasta intra în sistemul de alimentare cu combustibil.

Foarte important este să stabilizați carburantul din rezervor și din instalația de alimentare cu Fuel Stabilizer pentru ca benzina să nu-și piardă din proprietăți pe parcursul iernii și dați o tură cu scuterul alimentat cu benzina amestecată cu Fuel Stabilizer pentru ca aceastea să circule prin tot sistemul de alimentare.

Protejarea bateriei

Durata de viață a bateriei se va diminua rapid dacă nu este folosita perioade lungi de timp. Înainte de a parca scuter-ul, scoateți bateria și depozitați-o într-un loc sigur fără a fi expusă la flacără, scânteie sau temperaturi extreme.

Anvelopele

Puneți scuterul pe cricul central și asigurați-va ca nici una din roti nu atinge solul. De asemenea o idee bună este de dezumflați anvelopele astfel încât să nu crape.

Protectia anti-furt

Având in vedere perioada lungă în care scuterul va sta în același loc, vă recomandam protejarea scuterului prin montajul unei alarme echipate cu GPS și senzor de șoc.

Dacă va plac plimbările cu scuterul lipsite de griji, atunci alocați-va timp pentru a pregăti scuterul pentru iernat …. O să va mulțumească primăvara următoare!

Garaje partenere Vespa Club Romania (discount).

Despre garajele partenere:

  • Garaj Texier

Contact:

0723.139.577 – Marian B. | marian@clubvespa.ro