#BigUp pentru #Cluj / #VespaClubCluj si initativa pornita de comunitatea locala (Vespa Club Cluj). Daca locuiesti/studiezi in Cluj, acceseaza link-ul de mai jos si  #VOTEAZA proiectul lor. Ajuta orasul sa isi eficientizeze traficul.

Voteaza aici: https://bugetareparticipativa.ro/proiecte/amenajare-parcari-pentru-scutere-si-motociclete/ 

“Cluj-Napoca este un oraș european, iar în fiecare oraș european există parcări pentru scutere și motociclete. Astfel de parcări ar fi necesare în momentul de față măcar în centrul orașului, aproape de instituțiile publice. Astfel putem încuraja tot mai multe persoane să le foloseacă și să contribuim activ la mobilitate și la îmbunătățirea condițiilor cetățenilor. Renunțarea la 5-10 locuri de parcare pentru mașini ar crea între 20-50 de locuri de parcare pentru motociclete cu o investiție minimă ce ar consta doar în marcaje noi și semne pentru parcarea de biciclete. Este un mod de a contribui la mobilitatea urbană, cu un cost relativ redus. Un impact mic asupra bugetului, dar un câștig mare pentru aerul inspirat de către cetățenii și turiștii clujului.”

DE CE AR TREBUI SPRIJINIT/IMPLEMENTAT PROIECTUL

Numărul de înmatriculări moto și de scutere a crescut continuu în ultimii ani. Lipsa parcărilor din Centru îi face pe majoritatea să evite deplasarea cu astfel de vehicul în timpul săptămânii când ele pot fi ușor avariate de autoturisme în parcări
O parcare de motociclete trebuie să aibă o adâncime de aprox. 1800-2700 mm, iar majoritatea vehiculelor au o lățime de 700-1000 mm. Astfel putem parca între 3-5 motociclete în locul fiecărei mașini și pot transporta până la 10 persoane.

AMPLASAMENTUL PROIECTULUI

Parcările speciale pentru moto ar putea fi amenajate în apropiere de Piața Unirii, fie pe Bulevardul Eroilor fie pe Str. Iuliu Maniu. S-ar mai putea amplasa o parcare la începutul Str. Dorobanților în apropiere de Finanțe sau Tribunal. Putem lua în considerare Str. Clinicilor sau poate chiar Universității.
Alte locații posibile pentru parcarea motocicletelor și a scuterelor: Str. Cardinal I. Hossu, Parcare Opera Maghiară, Str. Horea, Hașdeu.

Lasa un Comentariu