Acest articol apare in urma dorintei de inregistrare a unei Vespa la biroul de inregistrari sector 3, Bucuresti. Noului proprietar i se solicita Certificatul Fiscal al vanzatorului in care se precizeaza achitarea obligatiilor fiscale privind bunul instrainat. Din pacate are acoperire in normele metodologice ale Codului Fiscal art. 264 pe 2013, accesabile aici. In urma aderarii statul roman trebuie sa adapteze si sistemul public de taxe si impozite, in marele program e-government. Ceea ce inseamna accesul la informatii intre organismele statului. Inca nu, momentan trebuie sa te duci cu hartia sa faci dovada.

In continuarea marea majoritate a biroului de inregistrari mopede nu publica pe website-urile primariei procedurile clare de inregistarare/radiere. Va recomandam sa abordati situatiile cu rabdare si tact, in final se rezolva si ne putem bucura de Vespa

ps: ma intreb cum stimuleaza statul roman (obligat prin constitutie) dreptul la bunastare prin mobilitate, ordinea si disciplina sociala, pentru cea mai mare parte a societatii care isi achizitioneaza un moped second hand cu o valoare medie de piata de 2000lei. Taxa RAR 360 lei, taxa inregistrare 100 lei, RCA anual 230 lei plus plimbarea, fuga in timpul programului, etc.

 

 

 

Lasa un Comentariu