Cea de-a 36-a întâlnire panhelenică organizată de Vespaholic Vespa Club Kavala a găzduit peste 350 deținători și pasionați de Vespa

La evenimentul organizat între 25-28 august 2022 în campingul Alexandros din estul Kavalei, oraș situat la nord de insula Thassos, am fost primiți cu căldură și zâmbete de două membre ale clubului Vespaholics. La întâlnire au participat reprezentanți ai cluburilor Vespa locale, cât și reprezentanți ai cluburilor naționale din România, Serbia, Bulgaria, Turcia și alte țări din apropiere.

Grupul nostru de 6 vespiști, reprezentanți ai Vespa Club București – afiliat Vespa Club România, a parcurs cei 560 km sub soarele arzător al Bulgariei și ne-am bucurat de primirea prietenoasă de la malul mării. Sute de kit-uri de participare, tichete de mâncare și bilete de loterie au fost oferite chiar la intrare de hostesele serviabile (foto).

Încrezător, mi-am cumpărat 18 bilete pentru loterie, premiul principal al evenimentului fiind o Vespa PX200FD clasică (foto). Norocul nu mi-a surâs, evident, dar spre surpriza plăcută a grupului, n-am plecat toți acasă cu mâna goală, prietena noastră câștigând un set de anvelope Michelin de 10” 3,5, pentru o Vespa clasică.

Locația campingului a fost perfectă, cu spațiu suficient pentru corturi, rulote și sutele de Vespe, de la clasice la moderne. Pe un gazon verde și curat s-a organizat concursul celor mai frumoase reprezentante ale grupului Piaggio. Vibe-ul plăcut și buna dispoziție de la concursurile de îndemânare ne-au făcut să ne simțim în largul nostru și să ne integrăm rapid în acea mare familie.

Mai multă distracție a urmat pe drumul organizat de road captain-ul Vespaholicilor și a ajutoarele lui prin sătucele grecești din apropiere. Drumurile șerpuite și zâmbetele de pe fețele copiilor îți aduc întotdeauna un sentiment plăcut atunci când ești în mers. Mai ales când coloana e interminabilă. Punctul culminant a fost oferit de road blockeri, care ne-au deviat de pe șosea pe o pista de aterizare din nordul depărtat al Kavalei. Ne-am claxonat ca nebunii, ne-am făcut poze și am avut o tentativă de drag race la sunetul semnalului de start. Fiind cu GTS-urile, înconjurați la start de tot felul de scutere, pentru noi a fost doar o cursa de siguranță. A fost o experiență unică, oricum. A fost o provocare și, cumva, un vis împlinit, căci năzuiam de ceva vreme să ne luăm lumea pe scuter și să plecăm la un drum ceva mai lung.

Serile le-am petrecut vizavi de camping, la teatrul în aer liber Akotismas. O locație antică, fost loc de odihnă de-a lungul veacurilor pentru călătorii din vest spre est și invers. Aici s-au ținut concertele și petrecerea de final. Mâncare, băutură, socializare și… extragerea tichetelor de la loterie. Un gest frumos și neașteptat a fost oferirea de către Vespaholics Kavala Club a premiilor de participare la eveniment, Vespa Club România plecând acasă cu un trofeu simbolic.

S-a depus efort în organizarea celei de-a 36-a întâlniri grecești Vespa. Din curiozitate personală, am urmărit tot ce au făcut pentru a ne face să simțim că a meritat deplasarea. Am văzut membri diferitelor cluburi Vespa distrându-se împreună, conducând împreună, înțelegând că indiferent cât de nou sau vechi ești, toată lumea este prietenoasă, îți zâmbește și te ajută cu orice rugăminte ai putea avea. Fie ea socială, ori tehnică. Pentru că acolo, pentru câteva zile, cu toții am vorbit limbajul vespasienilor.

Cu ce am ramas din asta? Am acumulat experiența unui drum de 1.300 km dus-întors, pe căldura, pe ploaie, noaptea, tiruri, toate asezonate cu emoție, determinare și ambiția de a parcurge acest drum. Ne-am cunoscut mai bine ca grup și am înțeles cât de important este să fim uniți la un asemenea efort. Ne-am inspirat din knowhow-ul grecilor de a organiza evenimente, ne-am bucurat de mare, plajă și de mâncarea lor.. de tot ce înseamnă această țară a zeilor.

Data viitoare ne vom lua mai multe zile libere. Parcă am mai fi rămas la plajă, chiar în camping, acolo…

Video!