Artistul si globetrotter-ul Robin Davy, s-a nascut in 1962 in Anglia, iar din 1979 traieste in Munchen. Este antrenor de tenis dar toti fanii Vespa il cunosc pentru pasiunea lui pentru acest scuter. Cine a avut onoarea sa ii faca o vizita in casa care tine loc si de muzeu Vespa, unde afiseaza nenumarate modele Vespa, peretii sunt decorati cu postere din filme in care este prezenta si Vespa, avand de asemenea una dintre cele mai marii colectii de badge-uri istorice.

 

Modelul favorit este Vespa “Sei Giorni”, construit special pentru curse, care a avut un succes imens in anii ’50. Totul a inceput pentru Robin, cand si-a cumparat prima Vespa, un PX 125 E din 1983. Pasiunea nu s-a oprit aici, intre timp a strans impresionanta colectie, a scris doua carti: “Vespa Forever”, in care sunt prezentate peste 1000 de accesorii Vespa de colectie si ” Enrico’s Vespa” o carte pentru copii.

 

Robin este implicat in scena locala si in special in intalnirile veteranilor, a organizat petrecerile pentru Vespa World Days 1996, 2001, 2006, 2012 si sustine revitalizarea echipei de acrobatii Vespa din Munchen.

 

Mai jos un interviu luat de Franks Vespa Garage (deruleaza la minutul 08:30)

 

surse:

http://www.vespaladen.de/aktuelles-vespa-vespaladen_muenchen/robin-davy-vespa-leidenschaft.php

http://www.vespafreunde.de/akrobatik/akrobatik-team

http://www.vespa-forever.de/indexa.php

http://www.franks-vespa-garage.de/2013/11/audio-bericht-uber-robin-davy/

Lasa un Comentariu