1024X400-DESIGN-100-ANNI

În timpul Zilei Mondiale de Design Industrial 2013, CNN a cerut de la 12 experți internaționali, autorități recunoscute la nivel mondial în domeniul de proiectare, să identifice idei care au marcat creativitatea industrială, cele mai importante și cele mai de succes din ultimii 100 de ani. În abordarea acestui subiect fascinant au fost nume precum americanul Dick Powell, co-fondator al agenției de design Seymour Powell, designerul olandez Daan Roosegaarde, Welsh designer industrial Ross Lovegrove, designerul japonez Yoshiro Nakamatsu, italian Gianfranco Zacai co-fondator și ofițer designer-șef de Continuum, Deyan Sudjic, director de Design Museum din Londra, profesorul Miles Pennington, șef al inovațiilor de design de la Royal College of Art din Londra.

În justificarea care a plasat Vespa printre cele doisprezece elementele care au făcut istorie, se poate citi: “Designul Vespa unisex este ingenios, aceasta poate fi condusă cu eleganță de bărbați îmbrăcați fin, precum și femei care poartă o fustă. Ecranizată de Fellini în La Dolce Vita, iubită de către Beatles, Vespa a avut un impact profund asupra culturii și societății “.

Site-ul CNN, în secțiunea sa Blueprint care abordează tendințele cele mai avansate din lumea tehnologiei, a publicat rezultatele complete ale cercetării. Rezultatul este o selecție de obiecte extraordinare care, în domeniile lor respective, extrem de diverse și de multe ori departe unul de altul, au reprezentat repere în termeni de design industrial și-au schimbat modul de viață, de muncă și interacțiunea cu mediul a miliarde de oameni.

Aderarea Vespa în galeria de obiecte care au făcut istorie industrială în secolul trecut, legende adevărate, cum ar fi computerul  Apple Mac în 1984, sistem stereo Bang & Olufsen in 1979, Airbus 380 avion de pasageri, scara rulantă, primul motor cu reactie de Frank Whittle.

Comments
  • gologan palade

    iubesc vespa

Lasa un Comentariu