Am incheiat primul capitol din povestea Vespa World Days. Vespa Club Romania a participat anul acesta cu 9 membri. Ne-am reunit cu prietenii nostri din Belgrad WeRideEverywhere (Dejan Vlaovic, Oliver Gibaca, Marijana Obradovic, Maruska Kojic), impreuna parcurgand pe Vespa aproape 1650km.

 

Am parcurs aprox 300km in Serbia, inoptand in Zlatibor, o frumoasa statiune montana de ski in Serbia. A doua zi, am “calarit” minunantul Muntenegru, cu drumuri serpuite si munti minunati, am inchis ziua in Herceg Novi. Dimineata am trecut in Croatia, mergand pe drumul de coasta, tinand Adriatica in stanga noastra, unul din cele mai frumoase si aproape drumuri de coasta. Am petrecut 2 zile in insula Brac, ulterior trecand pe uscat cu ferry spre Split.

In ziua 5 am ajuns in Biograd na Moru la Vespa World Days, unde am petrecut 4 zile minunate alaturi de 5000 de vespisti din 356 de cluburi. Anul acesta Vespa Club Romania a fost reprezentata pentru prima oara in sedinta Vespa World Club alaturi de reprezentantii celorlalte tari prezente in sedinte (Italia, Belgia, Marea Britanie, Austria, Luxembourg, Slovenia, Franta, Ungaria, Irlanda, Rusia, Albania, Serbia, Kosovo, Macedonia, Elvetia, Germania, Mexic, Grecia, Croatia). Au fost discutate si aprobate urmatoarele locatii pentru desfasurarea Vespa World Days, dupa cum urmeaza: 2016 – Franta/Saint Tropez/2nd – 5th June 2016., 2017-Germania/Celle, 2018 – Marea Britanie/Belfast, 2019-Ungaria/Balaton). De asemenea Piaggio, detinator Vespa doreste sa impuna utilizarea unui singur logo pentru toate cluburile nationale/locale/zonale afiliate Vespa World Club si care folosesc insemnele/culorile brand-ului.

Multumim Vespa Club Croatia si Rafael Culjac (presedinte) pentru organizarea exceptionala, fara ajutorul unei companii organizatoare de evenimente), minunatele clipe petrecute in “satul” Vespa din Biograd na Moru. Mai jos adaugam seturi de fotografii si video din cadrul evenimentul care va vor exemplifica toate zilele din sat mai bine decat povestile noastre.

Duminica dimineata, ne-am pornit spre tara pe drumul: Biograd na Moru – Zagreb – Belgrad – Bucuresti. O serie de evenimente neasteptate (electrice toate.ne-au adus aventura si mai aprope, aproape de Zagreb am incarcat de pe marginea drumului pe Dondy (de acum prieten), oferindu-ne sa il ducem acasa in Zagreb. In Zagreb, instalatia electrica a platformei a cedat, de data asta Dondy ne-a salvat reparand in garajul lui instalatia (exemplu clar ca, ce dai aia primesti 🙂 ) iar noi innoptand in Zagreb, un oras cu un centru vechi superb. A doua zi ne-am propus sa plecam spre Belgrad si respectiv Romania la 6 dimineata. Inca o data schmerz (cuvant folosit si adaptat de sarbi pentru probleme electrice), de data asta cu vespa Marijanei. Am incercat sa o reparam si dupa ore am urcat Vespa pe platforma si ne-am pornit pe drum. In timp ce “calaream” spre Belgrad, Maruska a atipit pe Vespa si am hotarat sa ne oprim in prima benzinarie unde am dormit toti pe iarba pentru a ne reveni. Dupa o alta oprire, unde am ajutat un grup de chopperisti romani, am ajuns in Belgrad pe seara. Cum toti eram eupizati am luat decizia de a ramane in Belgrad peste noapte, unde prietenii sarbi au arata inca o data extraordinara lor ospitalitate. In ultima zi ne-am desparti cu promisiunea de a ne reintalni cat mai curand. Am facut aproape 16h din Belgrad pana in Bucuresti, datorita drumurilor cu o singura banda si pe alocuri foarte proaste din Serbia si Romania. Multumim pe aceasta cale autoritatilor ambelor tari, de aceasta data am simtit pe piele noastra unul din motivele pentru care noua, ne este foarte greu sa ne vizitam vecinii.

WeRideEverywhere

11293029_1139559972737174_1273554080_n (1)

In final as vrea sa multumesc prietenului nostru Dejan Vlaovic / WeRideEverywhere pentru organizarea traseului nostru de peste 1500km, pentru grija acordata tuturor, rezistenta si intelegerea aratata. Intotdeauna prietenul nostru. De asemenea celor doua fete Marijana si Maruska, care au parcurs toti kilometri pe Vespa si au avut grija de noi in fiecare clipa. Marko Markovic si Oliver pentru momentele frumoase petrecute impreuna.

Intotdeauna ultimii sunt cei dintai. Vreau sa multumesc tuturor romanilor care au participat si reprezentat Romania la Vespa World Club si fara de care aceasta aventura nu ar fi fost completa. Multumesc Sebastian Diamandi / La Hala United Wheelers, briceagul elvetian fara de care nu pleci la drum si fara care aceast aventura nu ar fi avut loc.

Cine doreste sa afle mai mult informatii sau povesti de la Vespa World Days 2015 – Biograd na Moru,

sa acceseze grupul nostru de Facebook: https://www.facebook.com/groups/clubvesparo/

 

Poze & video

Photo in Vespa

1907530_821852331224145_8848325336609831601_n

 

Sandra Bagnall

11041434_10205273109600958_3555186640764469283_n

Kresimir Tubikanec

 

Kresimir Tubikanec

 

 

Vespa World Days 2015 DAY1Turn up the volume for the THURSDAY VIDEO! Enjoy hot and sunny day, camera is everywhere around and watching YOU! We hope that you feel we LOVE to have you here! 🙂

Posted by VespaWorldDays2015-CROATIA-Biograd na moru on Friday, 12 June 2015

 

Vespa World Days 2015 DAY2DAY TWO video is here! We take you On-Tour to NP Krka, our cultural and historical heritage. Feel the love just watching mother nature in it’s best, stay tuned with us, we hope you FEEL GOOD here! 🙂

Posted by VespaWorldDays2015-CROATIA-Biograd na moru on Saturday, 13 June 2015

Vespa World Days 2015 DAY3This is SATURDAY, our DAY THREE video! We take You to city of Zadar, Vespa museum and finishing with gala dinner. Drive safely home dear friends! 🙂

Posted by VespaWorldDays2015-CROATIA-Biograd na moru on Sunday, 14 June 2015

 

Lasa un Comentariu