Doi tineri sibieni, au pus de curând pe picioare o afacere care a pornit de la o pasiune comună: scuterele. Băieții și-au pus la bătaie propriile ”jucării” și le închiriază turiștilor care vor să viziteze Sibiul, la bordul unuia din cele mai celebre mărci de scutere din lume: Vespa.

 Ați auzit de Vespa Club? Dacă nu atunci haideți să vă facem cunoștință cu Paul și Andrei. Ambii sunt tineri și ambițioși, dar au și o pasiune comună. Prieteni de mult timp, cei doi și-au cumpărat fiecare câte un scuter. Și nu vorbim de unele obișnuite ci de unele produse de unul din cei mai celebrii producători mondiali.
Andrei și Paul au pornit afacerea de la ”ce ar fi?”, iar acum totul s-a transformat în ”este”. Și-au pus scuterele la dispoziția celor care doresc să viziteze Sibiul sau zonele din împrejurimi, altfel decât cu mașina sau pe jos. Așa a apărut Rent A Vespa Sibiu și lucrurile nu se opresc aici.
Cei doi mici afaceriști au vorbit pentru Ora de Sibiu despre noul trend cu care speră să ”viruseze” atât turiștii cât și sibieni.

Când visele devin realitate

De unde va venit ideea?
Ideea ne-a venit in primavara aceasta, la o intrunire de prieteni, discutam despre cluburile Vespa din Romania si Europa si de intrunirile pasionatiilor de Vespa. Ideea a venit din senin, pur si simplu la momentul respectiv unul dintre noi a spus : « Ce ar fi daca am inchiria scuterele noastre pentru evenimentele din Sibiu? (ex : nunti ; petreceri ; etc.) ». Nu am stat pe ganduri, iar ideea am si implementat-o vara acesta in special pentru turistii care viziteaza orasul Sibiu, deoarece in momentul de fata nu exista pe piata locala si nationala nici-un centru  de inchirieri scutere.vespa sibiu (1)

Cat ati investit?
Am pornit in prima faza cu scuterele noastre, dupa care am mai cercetat un pic piata si am mai achizitiona anul acesta cateva, pentru a putea face fata cererii.  Binenteles investitia nu a constat doar in achizitionarea scuterelor, cat si in cumpararea accesorilor necesare si implementarea activitatii in circuitul orasului nostru. Venind astfel in intampinarea clientilor nostri cu propuneri de trasee pe site-ul nostru sau pe pagina de Facebook atat din oras cat si din imprejurimi.vespa sibiu (2)

Ce asteptari și sperante aveti?
In primul rand noi speram ca in Sibiu, anul acesta va fi un numar de turisti cat mai mare si ca acestia vor vrea sa viziteze orasul intr-un mod inedit, adica pe 2 roti. Binenteles ca invitam si toti sibieni, care vor sa iasa din viata cotidiana sa-si petreaca timpul altcumva, adica vizitand imprejurimile sibiului de pe Vespa. Speram sa avem un numar cat mai mare de solicitari anul acesta, incat la anul sa marim parcul de scutere Vespa.vespa sibiu (3)

Ce zic oamenii cand va vad pe strada?
Oamenii ne-au dat un feedback foarte pozitiv pana sa infintam firma, in special strainii, deoarece am fost intrebati deseori pe strada de unde pot inchiria astfel de scutere.  Noi incercam sa promovam un altfel de mijloc de transport, care aduce beneficii orasului, reducand astfel noxele si aglomeratia din trafic. In general oamenii ne felicita pentru initiativa, ne spun ca ideea noastra este originala si ca nu au mai vazut asa ceva in Romania, adica un centru de inchiriere scutere Vespa.vespa sibiu (4)

Mai mult pasiune decât afacere
De ce ar inchiria turistul o vespa si nu o bicicleta?
In primul rand un scuter este mai eficient deoarece acesta poate transporta 2 persoane si poti parcurge distante mult mai  lungi fara ca sa depui efort, iar turistii pot vizita si imprejurimile Sibiului intr-o singura zi. Vom pune la dispozitie pe site-ul nostru www.rentavespa.ro, trasee cu locuri speciale si specifice ale marginimii Sibiului. Acestia vor putea vizita locuri deosebite in imprejurimile Sibiului si pot afla mai multe despre istoria si traditiile oamenilor din Marginimea Sibiului, deplasanduse intr-un mod placut si putand astfel admira peisajele minunate.vespa sibiu (5)

Cati sunteti in afacere?
Aceasta afacere a pornit cu doi asociati, fiind astfel mai usor pentru o afacere, astfel investitia a fost mai suportabila, iar atributile se pot imparti mai usor, deoarece amandoi avem cate un job care ne asigura deocamndata traiul de zi cu zi.vespa sibiu (6)

De ce greutati v-ati lovit?
Pana acum cele mai mari greutati au fost cele birocratice. Necesita foarte mult timp sa procuri toate actele necesare infaintarii unei firme cu astfel de activitate.vespa sibiu (7)

Ce planuri de viitor aveti?
In viitor speram sa dublam parcul de scutere la cel putin  Vespa. Deasemenea ne gandim sa organizam  pe viitor si un eveniment specific Vespa pe plan local. Vrem sa promovam cat mai mult acest tip de transport si speram ca in trafic vor fi tot mai multe scutere Vespa.vespa sibiu (8)

Ce inseamna Vespa
Enrico Piaggio a fost primul care a revolutionat trasnportul pe 2 roti imediat dupa cel de al 2-lea razboi mondial, creand astfel primul model de scuter, Piaggio Vespa. Acestea se diferentiaza fata de celelalte scutere prin formele sale unice de “Viespe” (Vespa in limba italiana) dar si prin paleta lor de culori diversificata.

De a lungul timpului Vespa a devenit cel mai cunoscut  Brand de scutere din lume, astfel pasionatii s-au adunat si au creat peste 300 de cluburi oficiale pe glob. Oficial din anul 2013 exista un astfel de club la nivel national, Vespa Club Romania, iar din iunie 2014 sa infintat si Vespa Club Sibiu, iar noi suntem membrii activi.

 

Lasa un Comentariu