Am pornit spre Cluj prin Pitesti, Valcea, Sibiu. Toamna tarzie cu un ruginiu specific, privit cu detasare tara noastra este foarte frumoasa. Oprire la Praktiker in Cluj pentru cartoane si folii de acoperit portbagajul prietenei, by the way a intrat intr-un Golf V, 2 usi.

 

In Cluj foarte interesant, “fetele” stau pe marginea bulevardului de intrare/iesire in oras din 2 in 2m πŸ™‚ in capatul strazii masina de Politie, toata lumea linistita, calma isi face treaba.

A prima achizitie de obiect pentru restaurare, experienta 0. Am fost foarte incantat de acte, am cartea de identitate din Italia care contine toti proprietarii din 1982 pana la export, fisa de radiere din Italia si fisa de export (gasiti poze mai jos).

As vrea sa va fac cateva recomandari (desi il luam aproape in orice conditie):

  • programati drumul in asa fel incat sa ajungeti pe lumina;
  • solicitati poze dupa acte si locatia seriilor si verificati daca are plangere de furt (aici pentru Italia)
  • vorbiti inainte si pregatiti proprietarul pentru un inventar al pieselor mari, la fata locului;
  • orice piese mare lipsa, in jur de 100eur in plus;
  • verificati seria de pe caroserie si indicativ motor (daca motorul este de la alt model, necesita omologare RAR, multi bani);
  • daca motorul este desfacut verificati obligatoriu blocul motor de fisuri, sparturi, crapaturi,suduri, se repara f greu si costa cel putin 300eur second hand.

….adaugati in commenturi si alte hint-uri.

Am completat, de mana, contractul de vanzare cumparare pentru un vehicul folosit si am inceput incarcarea pieselor in masina, care a ajuns sa arate cam asa:

 

A se observa cutia pe care scrie -tuning.de Vespa are kit Polini de 177 πŸ™‚

Momentul este sublim parca simti vant la aripa din fata pe asfalt, magic. Am fost cel mai emotionat la cumpararea acestei Vespa :). Am plecat sa inoptam pe undeva, am ales Tg Mures, am mai fost si imi place orasul.Β  Exista in Mures o carciuma cu hotel unde se mananca ardeneleste ca la mama acasa, sa va opriti daca ajungeti (Laci Csarda) nu evitati ciorba de fasole in paine si gulas ardenelesc. Foarte ospitalieri oamenii si excelenta mancarea. A doua zi am plecat spre Bucuresti, drum intins si usor cu zanganit de table in portbagaj πŸ™‚

Oprire la Sighisoara obligatorie πŸ™‚

 

Lasa un Comentariu