BeoVespa 2014, 3 zile, multe cluburi din Balcani si un oras superb. Am hotarat sa mergem pana la Belgrad in 2 zile, gasca din Bucuresti plecand de la 07:00 dimineata spre Baile Herculane, iar Clujul prin Alba, Hateg, Caransebes (un drum superb). DIn Bucuresti au plecat 6 scutere (GTS 300, GT200, Beverly 500) si 2 motoare (Ducati si Honda) pe drum, iar in van 3 scutere (1GTS125, 1PX150E si 1 Primavera) ajungand in jur de 18:00, drum cu multe opriri inclusiv de stat la masa 2h, se poate face mult mai repede. Drumul pe clisura Dunarii intre Severin si Orsova este superb, in special pe vreme buna 😉 In Herculane ne-am cazat la Vila Matei, la 7km de oras, intr-o zona superba si foarte linistita pe Valea Cernei, unde soarele s-a aratat imediat dupa ce am ajuns, astfel putand face o meitata baie in piscina pensiunii.

Aprope de miezul noptii au ajuns si prietenii din Polonia dupa un drum de aproximativ 2000km. De dimineata ne-am pornit catre Belgrad, mai exact in Golubac unde Dejan Vlaovic, prietenul nostru din Belgrad ne-a astaptat aproape toata ziua. Portiunea de drum intre Severin si Golubac (125km) una din cele mai frumoase drumuri din Balcani, plin de viraje line urmarite pe partea dreapta de Dunare, o experienta de neratat pentru orice rider. Dejan a condus grupul pana aproape de autostrada unde scuterele puternice s-au separat, mergand pe autostrada, ceilalti am continuat pe drumuri secundare. Dupa ce ne-am cazat la Hostel Fair, unul din cele mai cunsocute din oras, ne-am indreptat spre barul Prohibicija unde ne-am intalnit cu restul participantilor din Serbia, Croatia, Bosnia, Ungaria, Bulgaria, Slovenia si bineinteles Polonia.

 

A doua zi am pornit spre micul dejun, pe un vapor aflat la poalele Kalemegdanului si ulterior cu o plimbare prin Belgrad la Muzeul Vuk si Dositej, spre seara ne-am indreptat catre Ada Ciganlija, o locatie destinata timpului liber pe malul Savei, cu multe baruri si restaurante pe malul apei. Baza pentru sambata a fost la Clubul restaurant Petica unde a avut loc si gala dinner. Am fost foarte impresionati de aplauzele calduroase oferite de toti participantii la inmanarea premiului de participare, nu ne asteptam, cu aceasta ocazie am simtit ca am pus Romania pe harta Balcaniului. Un mic secret: desi suntem vecini de mii de ani, sarbii si romanii nu se cunosc aproape deloc. Avem o impresie gresita unii despre altii, avem tari foarte frumoase, oamenii sunt foarte primitori, iar sarbii sunt foarte blanzi. Speram ca aceast moment sa deschisa portile catre toti vecinii nostrii, chiar daca turismul de masa promoveaza zonele indepartate ale Europei, cel putin pentru Vespisti 😉

 

Am schimbat impresii cu toti Vespistii din tarile vecine si de mai departe, astfel primind invitatii de participare la evenimentele lor, solicitandu-ne un eveniment de tip Giro in Romania pe Transfagarasan si Transalpina. Anul viitor Vespa Club Croatia organizeaza Vespa World Days 2015 unde vom fi si noi prezenti, sperarm in numar mare. Seara s-a incheiat cu o petrecere la Club Dvoristance situat la cativa metri de calea ferata si Sava.

Duminica dimineata a pornit spre casa, prietenul dejan conducandu-ne pana la iesirea din oras si prezentand putin din frumusetea Belgradului. Ne-am bucurat deplin de vremea frumoasa si nu am tinut cont de timp, am facut o baie in Dunare, ne-am oprit inca odata in Golubac si am iesit triumfatori prin vama, fara niciun incident, toate Vespele mergand perfect, PXul si Primavera aratandu-si fiabilitatea si oferindu-ne clipe minunate. Sa nu va fie frica de vintageuri, daca sunt ingrijite bine nu se mai opresc.

 

Multumim organizatorilor Drustvo Ljubitelja Vespe Beograd-Vespasian pentru primire si caldura aratata pe tot parcursul evenimentului, BeoVespa devine pentru noi, un punct important de reintalnire. Cu mare dragoste si caldura ii imbratisam pe Dejan Vlaovic, Marko Markovic, Sean Jordan, Marko Stankovic, Dejan Avramovic, Filip Spirov, Goran Perisic care formeaza echipa WeRideEverywhere Adria VespaLeague, o gasca de prieteni deosebiti.

 

Imbratisam noii nostri prietenii din Polonia, Tomasz, Piotr and Magda and Stahh, oameni plini de caldura cu care ne vom revedea cu siguranta in curand

 

Multumim tuturor vespistilor din tarile vecine care ne-au impartasit din experienta lor si ne-au incurajat sa ducem pasiunea mai departe.

…… and Uros you rulz man 😉

 

Galeria de poze Flickr & Facebook

https://www.flickr.com/photos/clubvesparo/sets/72157645849651924/

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.652126254871076.1073741842.153871394696567&type=1&l=c49d8ccaf0

 

Video Youtube

 

 

 

Mai jos cateva din link-urile cluburilor participante la BeoVespa 2014:

 

https://www.facebook.com/WeRideEverywhere

https://www.facebook.com/drustvoljubiteljavespe.beogradvespasian

https://www.facebook.com/BuenaVespa

https://www.facebook.com/pages/Vespa-Club-Lower-Silesia/271772142878891

https://www.facebook.com/vespa.banjaluka

https://www.facebook.com/vespaklubljubljana

https://www.facebook.com/vespaklubslovenija

https://www.facebook.com/VespaClubKrusevac

https://www.facebook.com/vespaclub.nis

https://www.facebook.com/vespa.klubsplit

 

 

Vespa cafe Krakow, service, loc de socialize si hub social pentru toti pasionatii, calatorii cu Vespa de oriunde, condus de prietenul Piotr Wilk. Daca ajungeti in Krakow este de neratat. Multumesc Piotr pentru sfaturi.

 

Pozele oficiale de la eveniment:

 

Lasa un Comentariu