Am urmarit gasca “The Scooterist” din Vietnam, cu mult inainte sa stiu ca ne putem intalni.  a inceput undeva in 2011 impreuna cu prietena lui Quynh Skulls (pseudonim). Intotdeauna au intampinat si primit cu bucurie orice Vespa rider le face o vizita. Gasca a crescut intre timp, adaugandu-se Hin si Hoang, doi baieti foarte simpatici si pasionati de Vespa. Toti sunt pasionati de fotografie, pe blog puteti vedea foarte multe facute in aventurile lor prin Vietnam.

Dupa un drum de aproape 20 ore am ajuns in HCMC (Ho Chi Minh sau Saigon) si ne-am intalnit, seara cu gasca. Au venit sa ne ia de la hotel 🙂 de unde am traversat Saigonul pana la locul de promenada de seara a tinerilor pe scuter din oras. Un loc de unde poti vedea luminat partea de Sud a orasului.

the scooterist 2

(de la stanga la dreapta: Hoang, Da Nguyen, Cristi & wife and Hin)

 mi-a oferit scuterul spunandu-mi sa conduc la intoarcere, fara nicio retinere. A fost una din cele mai interesante experiente pe Vespa, de pana acum. Seara in HCMC intr-o mare de masini si scutere pe o Vespa PX 200, cu care am reusit sa blochez pentru cateva secunde traficul din giratoriul din piata Ben Thanh.

Asa cum bine ne sta in Vietnam la orice ora din zi, ne asezam la masa. Ne-au dus intr-un restaurant local, pe terasa unui bloc in spatele unui restaurant calcat de turisti. Locul se numeste Secret Garden si este absolut delicios.

Vietnam_0047

Din pacate dupa masa a trebuit sa ne retragem fiind foarte obositi si din pacate nu am reusit sa ne revedem cu  si QSkulls, dar cu siguranta ne vom vedea data viitoare 😉 . Baietii sunt conectati cu tot ce inseamna cultura vestica, se vede din blogurile americane si europene urmarite. Din pacate le este foarte greu sa iasa din zona lor, au nevoie de 5.000 USD depozit, ceurti de statele din EU si America. Pasionatii de Vespa construiesc echipe mici dar foarte legate, neputand sa se constituie in Vespa Club Vietnam, guvernul interzice astfel de asocieri (desi vietnamezii stau cu zecile impreuna, iar pe o strada cu restaurante sunt cateva sute).

Tripurile pe care le-au facut pana acum au fost in interiorul tarii, pe traseul Ho Chi Minh – Hanoi, in Cambodgia si Singapore. Baietii impreuna cu Quynh nu se dau inapoi de la sute de kilometri pe zi, intotdeauna zambind si bucurandu-se de fiecare ride. Vespa se repara pe marginea drumului, ploaia o invingi cu o pelerina iar peisajele sunt fantastice, vazute intr-un ritm calm (65km/h). Sunt niste oameni extraordinari de placuti si foarte primitori cu pasionatii de Vespa si nu numai. Un obicei pe care imi doresc sa il gasesc peste tot in lumea si sa il practit la noi cu oricine doreste sa intalneasca pasionati de Vespa.

De-abia astept sa le vad urmatoarele aventuri si sper sa ii revad in viitor.

Puteti vedea aici: http://www.thescooterist.com/2014/02/meet-up-vespa-rider-from-romania.html toate pozele facute de Quynh.

 

Multumim (ah, am primit un tricou si un badge si o multime de recomandari pentru Vietnam  🙂 )

 

In partea a III-a va povestesc ultima zi in Vietnam, impreuna cu Hin si Hoang, intr-un moto concept store si in workshop-ul unde isi repara vespele.

Vietnam_1481

 

Mai jos aveti link-urile catre blog-urile fiecaruia, flickr si altele:

The Scooterist: http://www.thescooterist.com/

Quynh Skulls: http://www.qskulls.com/

Hoang: http://www.tocleather.com/

Hin: http://iamhinblog.blogspot.ro/

 

Facebook: https://www.facebook.com/thescooterist

Flickr:

http://www.flickr.com/photos/thescooterist/

http://www.flickr.com/photos/quynhskull/

http://www.flickr.com/photos/56693651@N05/

 

 

Lasa un Comentariu