Suntem recunoscători tuturor celor care își redirecționează cei 3,5% din impozitul pe venit, cât și firmelor care redirecționează 20% din impozitul pe profit! Sponsorii oficiali vor fi incluși în raportul anual de activitate al Asociației “Vespa Scooter Club România”. Toate veniturile provenite în urma acestei campanii de redirecționare a impozitelor datorate statului – către comunitatea Vespa România vor fi utilizate în exclusivitate urmărind scopul și obiectivele clubului, în concordanţă cu activitatea specifică a Vespa Scooter Club România. Vă mulțumim!

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit!

Susține în 2024 cea mai frumoasă comunitate pe două roți din România și ia parte la toate evenimentele organizate de Vespa Club Romania!

vespa-Campanie-impozit

Pasul 1 – Descarcă

Ești salariat sau pensionar?

Ai alt tip de venit, din activități independente?

*pentru a completa online trebuie să ai aplicația Adobe Reader descărcată

*nu uita data limită a depunerii este 25 Mai 2024

Pasul 2 – Completează

Direct în PDF(cu Adobe Reader), sau de mână (cu majuscule) doar la secțiunile:

  • I. Date de indentificare contribuabil
  • II. Optiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 sau 2 ani

Ai alt tip de venit, din activități independente?

  • I. Date de indentificare contribuabil
  • II. Optiunea privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 1 sau 2 ani
  • III Instrucțiunile pentru completarea Declarației Unice le găsești AICI

Pasul 3 – Semnează

  • În programul Adobe Reader – Fill & Signși semnează cuSign Yourself apoi Save
  • Semnează manual: descarcă, printează și semnează cu pixul la secțiunea: semnătură contribuabil (stânga jos), apoi scanează-l și salvează-l înapoi în calculator.

Pasul 4 – Trimite

  • ONLINE ANAF pe Spațiu Privat Virtual – Intră în contul tău ANAF
  • În persoană la Administrația Financiară de care aparții – Locații aici
  • Prin email la contact@clubvespa.ro, urmând ca noi să le trimitem spre ANAF (Conform ordin ANAF nr.936/2020, publicat in M.Of. nr.325/2020.)
  • Prin poștă către sediul Vespa Club Romania –  Adresa: Str. Plaviei, nr. 34, Sector 1, București, România, 014575
Legislatie

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 3,5% din impozitul pe venit platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic, in acest fel transmiti statului modul in care doresti sa fie cheltuita o parte din impozitul tu pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, este o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean catre entitatea dorita de acesta!

In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa “identitatea vreunei persone fizice sau juridice”. In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

Nu este obligatorie atasarea fisei fiscale primite de la angajator, suma totala a impozitului platit de catre contribuabil va fi regasit de sistemul informatic in functie de CNP, dar daca o aveti la indemana o puteti atasa.

Post-Campanie-impozit-profit

Redirecționează 20% din impozitul pe profit al firmei tale!

Devino sponsor oficial Vespa Club Romania și sprijină activitatea și obiectivele specifice comunității Vespa naționale!

Contractul de Sponsorizare

Redirectioneaza până la 20% din impozitul pe profit pentru sprijinirea activității Asociației “Vespa Scooter Club România” folosind Contractul de sponsorizare Vespa Scooter Club Romania de mai jos.

Din orice venit, statul impozitează 16%. Din aceștia, 20% pot fi direcționați spre o organizație nonprofit. Banii nu mai ajung toți la stat, ci ajută un ONG să-și susțină financiar activitatea.

  • sunt in limita a 0,75 % din cifra de afaceri
  • nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat
  • firmele care nu au reușit să direcționeze sumele aferente acestei facilități în anul 2023 mai au la dispoziție încă șase luni începând cu data de 26 iunie 2024 să decidă către ce ONG le direcționează

Procedura

Pentru microîntreprinderi plătitoare de impozit pe venit – 3%

Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit Legii sponsorizării, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale potrivit Codului Fiscal, scad sumele aferente din impozitul pe venit până la 20% din impozitul pe venit – 3%.

Astfel, facilitatea fiscală este acordată prin mecanismul de credit fiscal care permite sponsorului să plătească efectiv suma respectivă către o asociație nonprofit. Pentru a fi inclus în calculul impozitului pentru perioada respectivă, contractul de sponsorizare trebuie încheiat (iar plata trebuie efectuată) pana la 31 Decembrie 2023, sau, mai nou pana la 6 luni după acest termen.

Pentru companii plătitoare de impozit pe profit – 16%

Companiile care efectuează sponsorizări, potrivit Legii sponsorizării, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale potrivit Codului Fiscal, scad sumele aferente din impozitul pe profit, datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

  • valoarea calculată prin aplicarea a 0,75% la cifra de afaceri
  • valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat – 16%

Astfel, facilitatea fiscală este acordată prin mecanismul de credit fiscal care permite sponsorului să plătească efectiv suma respectivă către o asociație nonprofit. Pentru a fi inclus în calculul impozitului pentru perioada respectivă, contractul de sponsorizare trebuie încheiat (iar plata trebuie efectuată) pana la 31 Decembrie 2023, sau, mai nou pana la 6 luni după acest termen.

Documente

Codul Fiscal al Romaniei
“TITLUL II : Impozitul pe profit.

CAPITOLUL 2: Calculul profitului impozabil.
Art. 21 : Cheltuieli
(4) p) cheltuielile de sponsorizare si/sau mecenat si cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile ulterioare, si ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cei care acorda burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente.

Legislatie

Companiile plătitoare de impozit pe profit sau impozit pe venit (microîntreprinderile) pot acorda sponsorizări organizațiilor non-profit în baza legislației în vigoare, respectiv Codul fiscal, Legea sponsorizării (32/1994). Cheltuiala respectivă nu este deductibilă la calculul impozitului pe profit, însă constituie credit fiscal (se scade din impozitul datorat statului).

Procedura prin care companiile pot direcționa 20% din impozitul pe profit către organizații non-profit (ONG) a fost simplificată, astfel că, începând cu rezultatele financiare obținute în 2023, facilitatea este mai ușor de aplicat. Anterior, companiile interesate erau obligate să vireze banii în conturile asociațiilor și ONG-urilor pe care voiau să le sponsorizeze până la finalul anului calendaristic. Ca urmare a unui ordin publicat anul trecut, societățile pot opta pentru sponsorizarea entităților alese inclusiv după depunerea bilanțului, prin intermediul ANAF, prin depunerea Declarației 117. Mai mult, ANAF are obligația să vireze banii în 45 de zile de la depunerea declarației.

Asociatia “VESPA SCOOTER CLUB ROMANIA”
Judecatoria Sector 1 Bucuresti Nr. 57 / 20.03.2013
Cod de identificare fiscala: 31531711
Cont IBAN RON: RO61 RNCB 0082 1343 5037 0001
Adresa: Str. Plaviei, nr. 34, Sector 1, Bucuresti, Romania, 014575
E-mail: contact@clubvespa.ro

25 Mai 2024 este data limită pentru depunerea formularelor
  • 00days
  • 00hours
  • 00minutes
  • 00seconds