1382938_513124655437904_1923543375_n

Am fost întrebaţi dacă se pot transporta copii pe motociclete, scutere. Deşi inclinăm să credem ca legislaţia este concepută de oameni care nu s-au urcat vreodată pe două roţi, aceasta prevedere mi se pare justă, momentan. Personal aş fi încântat să văd pe 2 roti, părinţi care îşi lasă copii la şcoală în drumul lor zilnic. Mulţi din prietenii mei ar dori să işi cumpere o Vespa dar acest aspect îi opreşte momentan.

Sunt sigur că vom avea un trafic normal sau cel putin neagresiv (aşa cum l-am văzut în îndepartatul EST, un haos cuminte 🙂 ), acest lucru se întâmplă cu modificări în legislaţie si aplicarea sancţiunilor (bineînţeles şi aspectul psihologic major al românilor, multă agresivitate.

Vă cităm mai jos din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice:

CAPITOLUL V
Reguli de circulaţie

SECŢIUNEA 1
Reguli generale

Art. 98. – (1) Se interzice transportul pe motociclete şi pe mopede a mai multor persoane decât locurile stabilite prin construcţie, precum şi al obiectelor voluminoase.

(2) Copiii în vârstă de până la 7 ani, dacă sunt ţinuţi în braţe, precum şi cei de până la 14 ani se transportă numai în ataşul motocicletelor.

 

 

 

 

Comments

Lasa un Comentariu