Vespa Club Bucuresti a reusit depunerea oficiala a proiectului de lege pentru facilitarea obtinerii permisului categoria A1, care se aplica posesorilor de permis categoria B. Speram ca demersul nostru sa aiba succes si comunitatea scuterelor din Romania sa creasca semnificativ.

Accesati cele trei fisiere in format .pdf pentru a analiza continutul acestui proiect: link

Showing 8 comments
 • Andrei

  Salut Cristi!
  Tot incerc de ceva timp sa gasesc un update la acest articol.
  Pe site-ul camerei deputatilor pare ca de la momentul depunerii si prezentarii in senat nu s-a mai intamplat nimic.
  Legea ma afecteaza direct deoarece detin scuter de 49cc si cateodata traiesc cu impresia ca incurc circulatia datorita vitezei limitate. Conduc scuter de mai bine de doi ani si nu vreau sa dau de categoria A. Legea aceasta mi se pare ideala si in acelasi timp necesara.
  Exista ceva noutati legate de lege?
  Multumesc.
  Cu stima,
  Andrei

 • Radu

  Mult succes, sper sa reușiți cu acest proiect!!

 • Dan

  Salut!

  Dupa cum a spus si Andrei, nu am reusit sa gasesc de loc updateuri pe aceasta tema.
  Ne poti spune in ce stadiu e proiectul?

  Multumim!

 • Liviu

  Salut. Exista vreo informatie despre ce se intampla cu acest proiect?

 • bogdan

  Salut,

  Din cate vad se va adopta, dar cu unele modificari in textul ei, chipurile nefiind foarte clara.

  Camera decizionala este Camera deputatilor. Este L378 si scrie aici la urma: https://senat.ro/legis/PDF/2019/19L378AM.PDF

  Gasiti aici mai multe: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=17826&fbclid=IwAR3cso6QVBY0piQwxtMgvKRDRUGgayi-kAiuv9jkerpjfgl_GlgQ7NTDbSM

  Si stadiul in care este aici, si in care ma enervez cand vad ca la ei (nepoata Vioricai probabil :)) ) definitia motociletei NU depaseste 45km/h.

  http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2019/300/00/2/pvg723.pdf

  Din cate imi dau seama, chiar daca se va reedita textul, va fi aprobata. “Guvernul sustine adoptarea acestei initiativei legislative cu observatii si propuneri.” Nu comentez greselile gramaticale 😀

 • Daniel Gheorghe

  S-a aprobat!!!!!

 • Cristi Turcin

  Salut Daniel. Unde ai găsit informația?

 • Luca

  Salutari adminilor acestui site!

  Ce ne puteti spune despre stadiul proiectului? Cert e ca zace la Camera de la finele lui octombrie. Se fac 5 luni de cand l-a aprobat Senatul!! WTF?! Asta in conditiile in care toata presa vuieste despre poluarea si traficul din capitala, uite taxa (Oxigen) nu e taxa, si mai nou despre acest virus, respectiv recomandarea de evitare pe cat posibil a mijloacelor de transport in comun.

  E asa greu, in pana mea, se redacteze un proiect de cateva randuri si niste norme de aplicare? Practic trebuie doar sa dea copy-paste din legislatia altor state, nu sa inventeze apa calda.. Inteleg ca vor fi 10 ore de practica (info venita pe un moto forum). Bun, sa fie, ca le facem. Dar de ce le ia atata timp sa adopte acest proiect amarat cu un impact (pozitiv, zic eu) atat de important??

  Adevarul e ca ii doare in spate de acest proiect si pot intelege asta, din cauza de anticipate si alte kkturi de jocuri politice care le ocupa tot timpul, dar pe voi nu pot sa va inteleg daca nu faceti presiuni. Iesiti in presa, faceti presiuni? Ii aratati cu degetul? Este si interesul vostru sa vindeti mai multe mobre.

  Spor la lobby, domnilor!
  Sa auzim de bine si asfalt uscat!

Lasa un Comentariu